ლაზანია - ხორცითა და ბოსტნეულით

/ 5
120 წუთები
ლაზანია - ხორცითა და ბოსტნეულით

ინგრედიენტები

1 ნაწილი
პომიდორი3
ტომატ-პასტა1
ბადრიჯანი1 ბადრიჯანი
ხახვი2
კბილი3 ნივრი
წიწაკა2
ხორცი500 გ
მკვეთრი გემოს ყველი500 გ
ყველი250 გ
ლაზანია
ყველის სოუსი
კოვზი კარაქი2
კოვზი ფქვილი4 სადილი
რძე2 ჭიქა
სუნელები
დაფქვილი ხეხო
დამატებით
კარაქი ორცხობილასათვის

სამზარეულო

ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი კერძი იტალიური სამზარეულოდან.
  1. მოამზადეთ ლაზანია ოდნავ მარილიან წყალში 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ამოიღეთ და განაცალკევეთ, რათა არ შეეწებოს ერთმანეთს.
  2. ქვაბში ჩაყარეთ დაჭრილი პომიდორი, დაუმატეთ რეჰანი და ველური თავშავა (oregano), ასევე ბადრიჯანი, ყაბაყი, წიწაკა. მოთუშეთ დაბალ ცეცხლზე. ამავდროულად, დაჭერით ხახვი, შეანელეთ მარილით და პილპილით და მოთუშეთ ყველაფერი ერთად.
  3. ბოლოსაკენ, დაუმატეთ დანაყილი ნიორი, გააჩერეთ ცოტა ხანი და დაუმატეთ ნარევი სოუსში
  4. მოამზადეთ ქვაბში ხორცი და ხახვი 8-12 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. როდესაც ხორცი მზად იქნება დაუმატეთ ტომატ-პასტა და გააჩერეთ რამოდენიმე წუთით.
  5. დაუმატეთ სოუსი, შეაზავეთ თქვენი გემოვნებით და გადმოდგით ცეცხლიდან.
  6. მოამზადეთ ყველის სოუსი.
  7. ქვაბში დაადნეთ კარაქი და დაუმატეთ ფქვილი. მოშუშეთ სანამ ფქვილი გათეთრდება. ნელა დაუმატეთ რძე და მუდმივად ურიეთ რათა მიიღოთ სქელი კრემისებური მასა. შემდეგ დაუმატეთ ყველი და დატოვეთ ცეცხლზე სანამ ყველი დადნება.
  8. შეაზავეთ პილპილითა და დაფქვილი ხეხოთი (nutmeg).
  9. ორცხობილას ჭურჭელს ფსკერზე წაუსვით კარაქი. შემდეგ დაალაგეთ ფენებად: ლაზანია, ყველის სოუსი და ხორცი და გახეხილი ყველი. გაიმეორეთ ფენები ინგრედიენტების ამოწურვამდე.
  10. თავზე მოაყარეთ ყველი და რეჰანი.
  11. გამოაცხვეთ 30 წუთის განმავლობაში 190 C°-ზე.
თავზე მოაყარეთ ყველი და რეჰანი.

შეაფასეთ რეცეპტი

1
2
3
4
5

სხვა რეცეპტები ამ კატეგორიაში

მეტი საიტზე