ხაჭაპური

/ 5
120 წუთები
ხაჭაპური

ინგრედიენტები

1 ნაწილი
თეთრი ფქვილი2
მარილი0
კოვზი12 სადილი
კვერცხი2 ცალი
მაწონი0
რბილი ყველი0.5 კილო

სამზარეულო

საქართველოში პრაქტიკულად არ იშლება სუფრა ამ პოპულარული და შესანიშნავი ქართული სამზარეულოს მარგალიტის გარეშე.
  1. საშუალო ზომის ჯამში აურიეთ ფქვილი და მარილი და დაუმატეთ კარაქი; მოზილეთ სანამ არ მიიღებთ უხეშ მასას.
  2. 1 კვერცხი აურიეთ მაწონში და დაუმატეთ ფქვილის მასას.
  3. გააკეთეთ ბურთის ფორმის ცომი და დატოვეთ ერთი საათით.
  4. გახეხეთ ყველი და კარგად შეაზილეთ კვერცხი.
  5. აიღეთ ფქვილიანი დაფა და გააბრტყელეთ ცომი ისე, რომ მიიღოთ 1 სმ სისქის 50 სმ დიამეტრიანი მასა.
  6. ჩადეთ ყველის ნარევი ცომის შუაში და გადაანაწილეთ ხელით ცენტრალურ ნაწილში. გარშემო შემოახვიეთ დარჩენილი ნახევარი ისე, რომ ცომი ცენტრში შეიკრას ტომარასავით; გააბრტყელეთ ხელით.
  7. გადაიტანეთ მასა წინასწარ გაცხელებულ და ცხიმ-წასმულ ტაფაზე; ცომს ზემოდან ფუნჯით წაუსვით კვერცხის გული.
  8. გამოაცხვეთ 35-40 წუთის განმავლობაშ, სანამ ზედაპირი არ გახდება ოქროსფერ-ყავისფერი.
  9. სუფრასთან: დაჭერით სამკუთხა ნაჭრებად (პიცის მსგავსად) და მიირთვით როგორც სასმელებთან ერთად, ასევე სხვა საკვებთან ერთად.
დაჭერით სამკუთხა ნაჭრებად (პიცის მსგავსად) და მიირთვით როგორც სასმელებთან ერთად, ასევე სხვა საკვებთან ერთად.

შეაფასეთ რეცეპტი

1
2
3
4
5

სხვა რეცეპტები ამ კატეგორიაში

მეტი საიტზე